A legjobb lúgosító ételek
A modern táplálkozási szokások mellett, illetve a cukor, a só és a mesterséges élelmiszerek túlzott fogyasztása miatt könnyen felborul a sav-bázis egyensúly. Ahhoz, hogy helyreállítsd, valamint megszabadulj a plusz kilóktól, fogyaszd a legerősebb lúgosító ételeket - napokon belül érezni fogod a változást (!)
Avokádó
Nem hagyhatjuk ki a sorból az avokádót, ami az egyik legerősebben lúgosító élelmiszer.
Hagyma
Jó hír a magyar konyha szerelmeseinek: a paprika mellett a hagyma is lúgosít. Az erős szaga miatt inkább este fogyaszd!
Petrezselyem
A petrezselyem a lúgosítás mellett a vízhajtásról és a bélrendszer fertőtlenítéséről is gondoskodik. Használj friss petrezselymet az ételek ízesítésére (de akkor tedd az ételbe, mikor már majdnem készen van) vagy salátákhoz.
Uborka
Az uborka nagyon erős lúgosító, ráadásul magas víztartalma miatt nagyon alacsony a kalóriatartalma. Fogyaszd salátákban, köretként vagy egyszerűen csak magában.
Citrusfélék
A közhiedelemmel ellentétben a citrusfélék nem savasítanak, sőt, kifejezetten jó lúgosítók.
Tökmag
A tökmag a többi olajos maghoz hasonlóan gazdag olyan ásványi anyagokban, esszenciális zsírsavakban, melyek nélkülözhetetlenek az anyagcseréhez.
Brokkoli
Magas káliumtartalmának köszönhetően a brokkoli vízhajtóként sem utolsó. Rengeteg vitamint tartalmaz, ráadásul rákmegelőző hatású.
Kecsketej
Bár a legtöbb tejtermék savasít, a kecsketej lúgosító hatású. Szerezd be termelőtől a tejet, hiszen az sokkal megbízhatóbb, mint a bolti.
Szőlő
A szőlő nagyon erős méregtelenítő, vértisztító hatással is rendelkezik. Sajnos még nem érik, de már nagyon várjuk!
Szerző: Kerekes Orsolya
Forrás: http://www.enportal.hu/inditsd-be-a-fogyasod-lugositassal.html
Forrás: http://www.enportal.hu/inditsd-be-a-fogyasod-lugositassal.html