Zöldséges lapcsánka
Hozzávalók:
25 dkg répa
25 dkg cukkini
50 dkg burgonya
2 nagy tojás
1/2 bögre aprított petrezselyem
2 evőkanál teljes kiőrlésű-/zabliszt
1 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
1/4 bögre növényi/olíva/repceolaj
Elkészítés:
1. Most meg, majd hámozd meg a zöldségeket, majd robotgéppel aprítsd össze őket.
2. Tedd bele a keveretet egy nagy tálba, önts hozzá egy kevés vizet
3. Tedd hozzá a tojást, petrezselymet, lisztet, sót, borsot, majd keverd jól össze.
4. Egy serpenyőt melegíts elő, önts bele egy kevés olajat.
5. Ha elég meleg, egy evőkanálnyi zöldséges egyveleget tegyél a serpenyőbe, majd nyomkodd le, hogy lapos legyen. Tegyél mellé annyi adagot, amennyi még elfér a serpenyőben úgy, hogy ne érjenek össze.
6. Süsd 1-2percíg, míg enyhén meg nem barnul.
7. Szalvétával kibélelt tányérbe tedd, ami elkészült, hogy felszívja a felesleges olajat.
Forrás: http://www.enportal.hu/zoldseges-lapcsanka.html#ixzz2h8Y8TS00