Ha Te magad készíted el a csokoládét! Nem kell sóvárogni, sőt, tilos! Add meg magadnak azt, ami finom, de ha lehetőséged van, mérlegelj és válaszd az egészségesebb, nem hizlaló verziókat!
Én most egy hihetetlenül egyszerű, mindössze 3 komponenses alapreceptet osztok meg veletek, amelyet kedvetekre tudtok bonyolítani.

Az alaprecept
1. verzió: kókuszzsír + keserű kakaópor + eritrit
2. verzió (kevésbé zsíros): keserű kakaópor + eritrit + Cocomas + nagyon kevés kókuszzsír
A szép ebben az, hogy a zsír szénhidrátok kíséretében hizlal, itt viszont erről szó sem lehet!
Az alapanyagok nem feltétlenül a legolcsóbbak, viszont olyan kevés kell belőlük egy adag finom csokoládé bekeveréséhez, hogy sokkal kevesebbe kerül, mintha boltban vennéd meg!
Nagyon egyszerű a dolgod:
az alapanyagokból keverd ki a kívánt keménységű csokoládét. Ha egészen sűrűre kevered, akkor fél kiskanálnyi adagokat a tenyeredben gömbölyűvé formázhatsz. A közepébe akár 1-1 törökmogyorót is nyomhatsz vagy bármit, amit megkívánsz.
A képen látható hiperfinom csokoládé golyókat darált mákba forgattam és apróra vágott aszalt sárgabarack és mazsola szemeket szurkáltam beléjük.
Gyakran azonban nem teszekbele semmit, pusztán önmagában élvezem a finom, keserű csokoládét, amit mostantól soha többé nem szándékozom boltban, méregdrágán, adalékanyagokkal és cukorral együtt vásárolni!
Az eritrit cukoralkohol, édessége a cukorénak kb. 80%-a. 0 kalória. A Cocomas 100% kókuszkrém. Mindkettő bio boltban kapható. Érdemes jól körülnézni, mert hatalmas árkülönbségek tapasztalhatók.
Természetesen a „bűntudatmentesen fogyasztható csokoládé” még nem jelenti, hogy ebből korlátlan mennyiségben ehetsz.
Jó étvágyat!
Szerző:
Borbély Angi – Angelocska
Angelocska – Workout Girl