Forrás: Mendydekor Facebook oldal
Olaszos rántott szelet
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
10 dkg vöröshagyma
liszt
25 dkg paradicsom
1 evőkanál paradicsompüré
1 dl fehérbor
2 tojás
15 dkg zsemlemorzsa
15 dkg sajt
kakukkfű
őrölt bors
só
Vénusz olaj a sütéshez
Elkészítés:
Kevés olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a feldarabolt paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön pároljuk. Hozzáadjuk paradicsompürét, a kakukkfüvet, kevés borral felengedjük, és sűrűre főzzük.
A hússzeleteket kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk, és olajban kisütjük.
Tűzálló tálba fektetjük a húsokat, mindegyikre 1-1 vékony szelet sajtot teszünk, meglocsoljuk a sűrű mártással, és 1-1 szelet sajttal lefedjük. Forró sütőben a sajtot ráolvasztjuk.
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
10 dkg vöröshagyma
liszt
25 dkg paradicsom
1 evőkanál paradicsompüré
1 dl fehérbor
2 tojás
15 dkg zsemlemorzsa
15 dkg sajt
kakukkfű
őrölt bors
só
Vénusz olaj a sütéshez
Elkészítés:
Kevés olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a feldarabolt paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön pároljuk. Hozzáadjuk paradicsompürét, a kakukkfüvet, kevés borral felengedjük, és sűrűre főzzük.
A hússzeleteket kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk, és olajban kisütjük.
Tűzálló tálba fektetjük a húsokat, mindegyikre 1-1 vékony szelet sajtot teszünk, meglocsoljuk a sűrű mártással, és 1-1 szelet sajttal lefedjük. Forró sütőben a sajtot ráolvasztjuk.
