HTML

Jó nőnek lenni

Friss topikok

Címkék

ajándékötlet (7) alaprajz (1) állatok (28) álom ház (601) angol nyelvlecke (11) arcápolás (1) Audrey Hepburn (3) avon (1) babavárás (1) barátság (11) barna (125) bézs (27) bikini (5) bőr (5) bravo travel (5) Buddha (1) buliba (119) cipők (188) Coco Chanel (4) család (2) csinos (618) dekoltázs (2) depresszió (1) divat (10) dolgozószoba (2) ebédlő (12) egészségmegőrzés (100) ékszerek (27) eladó (1) elegáns (197) életmódváltás (38) előszoba (1) eskuvoiruha (65) farmer (491) fehér (96) fekete (177) fekete-fehér (84) fesztiválra (17) fontos (1) fotó ötlet (2) fürdőszoba (37) gardrob (10) gondolatok (418) gyász (1) gyerekszoba (9) gyermekneveléshez (112) gyógyítás (1) h&m (15) haj (40) hálószoba (14) házibuli (4) hidegtál (16) idézet (22) ilyen fotót (25) jelmez (1) kabát (61) kalap (1) kamra (7) kandalló (2) karácsonyfa (2) kék (29) kemence (8) kert (47) kertészkedés (8) kismama rucik (6) konyha (50) könyv (3) köret (1) köröm (60) kreatív (2) laza (223) leggings (16) lugosítás (3) maxiruha (3) medence (10) Nanas shoping Bp (2) nappali (72) narancsbőr (1) nyár (433) ősz (371) outfit és make-up (6) paleo. (7) párkapcsolat (92) party (193) piros (55) pite (4) poncsó (1) prikatikák (181) programajánló (1) raklapból (7) ráncok ellen (3) receptek (65) ruhaösszeállítás (1156) rusztikus (3) sapka (6) sárga (21) smink (92) sportos (9) strandra (3) stria (1) szaletli (1) szépségápolás (16) színes (115) szórakozás (2) szőrtelenítés (1) szürke (50) tálalás (1) táska (73) tavasz (329) tél (362) teltkarcsú (13) terasz (25) tetőtér (2) tetoválás (7) torna (29) torta (11) újraélesztés (1) ünnep (292) utazás (28) uzsonnára (1) vagány (235) varrás (1) vásárlás (1) vendégváró (42) vicces (71) virág (1) vitaminok (1) zakó (3) zöld (14) Címkefelhő

rakott ételek - receptek

2015.01.04. 23:48 Bonvoyage

 Tepsis rakott zöldség

Hozzávalók:

    50 dkg paradicsom

    30 dkg padlizsán

    30 dkg cukkini

    4 evőkanál olaj

    4 dl tejszín

    bors

    rozmaring

    oregánó

    kakukkfű

Forralj vizet, és a paradicsomot néhány pillanat erejéig áztasd bele, hogy könnyedén le tudd húzni a héját. A többi zöldséget is hámozd meg, majd mindegyiket szeleteld fel. A tejszínt fűszerezd a borssal, rozmaringgal, oregánóval és kakukkfűvel.

Egy tepsit olajozz ki, fektesd bele a paradicsom egy részét, és önts rá egy kevés tejszínes szószt. Folytasd a rétegezést a cukkinivel és a padlizsánnal, és minden réteget locsolj meg kevés mártással. Végül a maradék paradicsomot terítsd szét a tetején, és a maradék tejszínnel öntsd nyakon. Takard le alufóliával, és előmelegített sütőben süsd fél órát.

 Rakott karfiol

Hozzávalók:

    1 nagy fej karfiol

    10 dkg vaj

    5 dkg zsemlemorzsa

    3 dl tejföl

    1 tojás

    2 evőkanálnyi olaj

    só, bors

Elkészítés ideje: 35 perc.

A karfiolt szedd rózsákra, mosd át alaposan, majd enyhén sós vízben főzd félpuhára. A tejfölt és a tojást keverd össze, sózd meg kedved szerint, majd tedd félre. A zsemlemorzsát pirítsd meg egy serpenyőben. Amíg pirul, végy elő egy tűzálló tálat, és vajazd ki. Ha szép barnára pirult a morzsa, szórd a felét a tálba. Erre szórd a karfiolrózsákat, azokra darabold a vajat, majd a tetejükre a tejfölt, és végül annak a tetejére a többi morzsát. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és süsd meg az egészet, ha a tejföl már megpirult, biztos lehetsz benne, hogy elkészült.

 

 Rakott padlizsán

Hozzávalók:

    40 dkg darált pulykamell

    20 dkg reszelt sajt

    10 dkg vaj

    4 padlizsán

    3 dl tej

    3 paradicsom

    2 fej lilahagyma

    2 fej vöröshagyma

    1 dl olaj

    1 csokor bazsalikom

    1 evőkanál liszt

    bors

    só

A felaprított vöröshagymát olajon dinszteld meg. Keverd hozzá a húst, szórd rá az apróra vágott bazsalikomot, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Addig pirítsd, míg a hús kifehéredik, majd tedd félre. A padlizsánt hámozd meg, szeleteld fel, sózd meg és zsiradék nélkül pirítsd meg. A vajat olvaszd fel, és pirítsd meg benne a lisztet. Öntsd fel a tejjel, és főzd össze picit. Egy tűzálló tálat vajazz ki, és helyezz rá egy sor padlizsánt. Kanalazd rá a hús felét, és fedd be paradicsom-, valamint lilahagyma-karikákkal. Locsolj rá a tejes szószból, és szórd meg sajttal. Ismételd meg még egyszer a rétegzést, és előmelegített sütőben süsd pirosra.

 Padlizsános ragu

Hozzávalók:

    4 paradicsom

    2 padlizsán

    1 cukkini

    1 sárga, piros és zöld húsú paprika

    1 fej lilahagyma

    olaj

    kakukkfű

    só

    bors

A padlizsánt és a cukkinit hámozd meg, majd kockázd fel. Felforrósított olajba dobd bele őket, és pirítsd majdnem készre. Ekkor add hozzá az apróra vágott paradicsomot és paprikát, és néhány percig párold. Fűszerezd meg, hagyd, hogy felrottyanjon, és már tálalhatod is.

Mediterrán rakott cukkíni

Hozzávalók:

    4 cukkini

    2 fej hagyma

    3-4 paradicsom

    20 dkg reszelt sajt

    30 dkg darált hús

    olívaolaj

    szárított bazsalikom

    szárított oregánó

    só

    bors

A zöldségeket szeleteld fel. A hagymát kockázd fel, majd pirítsd meg kevés olajon, add hozzá a húst, fűszered, és párold meg. A paradicsomokat hámozd meg, és add a húshoz, és főzd addig, amíg teljesen szét nem esik. Olajozz ki egy jénai tálat, és tedd az aljára a húst, majd borítsd be a cukkíni karikákkal, végül szórd meg sajttal. Told előmelegített sütőbe, és süsd 20-25 percig.

 Rakott brokkoli baconnel

Hozzávalók:

    2 kisebb fej brokkoli

    1 fej lilahagyma

    10 dkg bacon

    2 gerezd fokhagyma

    10 dkg trappista sajt

    5 dkg vaj

    3 dl tejföl

    1 csokor bazsalikom

    só, bors

Elkészítés ideje: 30 perc.

Fogj egy lábast, önts bele annyi vizet, hogy majd ellepje a zöldséget, forrald fel, majd tedd bele a már rózsákra szedett, átmosott brokkolit. Nagyjából hét perc alatt fő megfelelő állagúra, a lényeg az, hogy ne legyen teljesen puha, maradjon inkább ropogós. Amíg fő, addig a lilahagymát kockázd fel, sózd be és tedd félre. Ezután egy serpenyőben melegítsd meg a vajat, törd bele a fokhagymát és a kockára vágott bacont, majd pirítsd át alaposan. Ha szépen megpirult, tedd félre, majd egy tűzálló tálba tedd a brokkolit, öntsd rá a fokhagymás-baconös-vajas egyveleget és a sós lilahagymát is. Keverd össze alaposan, szórj rá egy kis bazsalikomot, borsozd meg kedved szerint, majd az egész tetején oszlasd el a tejfölt és szórj rá reszelt sajtot. Ha mindez megvan, tedd tíz percre sütőbe, hogy szépen rápiruljon a tejföl és megolvadjon a sajt. Ezután fogyaszthatod.

Szólj hozzá!

Címkék: receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://jononeklenni.blog.hu/api/trackback/id/tr777042727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása