HTML

Jó nőnek lenni

Friss topikok

Címkék

ajándékötlet (7) alaprajz (1) állatok (28) álom ház (601) angol nyelvlecke (11) arcápolás (1) Audrey Hepburn (3) avon (1) babavárás (1) barátság (11) barna (125) bézs (27) bikini (5) bőr (5) bravo travel (5) Buddha (1) buliba (119) cipők (188) Coco Chanel (4) család (2) csinos (618) dekoltázs (2) depresszió (1) divat (10) dolgozószoba (2) ebédlő (12) egészségmegőrzés (100) ékszerek (27) eladó (1) elegáns (197) életmódváltás (38) előszoba (1) eskuvoiruha (65) farmer (491) fehér (96) fekete (177) fekete-fehér (84) fesztiválra (17) fontos (1) fotó ötlet (2) fürdőszoba (37) gardrob (10) gondolatok (418) gyász (1) gyerekszoba (9) gyermekneveléshez (112) gyógyítás (1) h&m (15) haj (40) hálószoba (14) házibuli (4) hidegtál (16) idézet (22) ilyen fotót (25) jelmez (1) kabát (61) kalap (1) kamra (7) kandalló (2) karácsonyfa (2) kék (29) kemence (8) kert (47) kertészkedés (8) kismama rucik (6) konyha (50) könyv (3) köret (1) köröm (60) kreatív (2) laza (223) leggings (16) lugosítás (3) maxiruha (3) medence (10) Nanas shoping Bp (2) nappali (72) narancsbőr (1) nyár (433) ősz (371) outfit és make-up (6) paleo. (7) párkapcsolat (92) party (193) piros (55) pite (4) poncsó (1) prikatikák (181) programajánló (1) raklapból (7) ráncok ellen (3) receptek (65) ruhaösszeállítás (1156) rusztikus (3) sapka (6) sárga (21) smink (92) sportos (9) strandra (3) stria (1) szaletli (1) szépségápolás (16) színes (115) szórakozás (2) szőrtelenítés (1) szürke (50) tálalás (1) táska (73) tavasz (329) tél (362) teltkarcsú (13) terasz (25) tetőtér (2) tetoválás (7) torna (29) torta (11) újraélesztés (1) ünnep (292) utazás (28) uzsonnára (1) vagány (235) varrás (1) vásárlás (1) vendégváró (42) vicces (71) virág (1) vitaminok (1) zakó (3) zöld (14) Címkefelhő

Budapesten kertmozi

2015.07.27. 22:43 Bonvoyage

Kertmozi Budapesten  

TRANZIT ART CAFÉ

(1114 Budapest, Bukarest utca és Ulászló u. sarkánál) 

Szeptember 23-ig várja a mozizni vágyókat a Feneketlen-tó környékén az egykori buszvégállomáson kialakított Tranzit. A felnőtteknek szóló filmeket hétfőnként este 8-tól, a gyerekfilmeket szerdánként 7-től láthatja a közönség. A szerdai vetítések előtt gyerek programokkal várják a családokat. 5 és 7 között a CURIOCITY Varázskuckóban többek között játszhatnak a Kinetic Sand nevű örökmozgó homokkal, készíthetnek mandalát soha ki nem száradó pillegyurmából vagy várat építhetnek. A Tranzit lakóövezetben helyezkedik el, ezért a hangot fülhallgatók segítségével követhetjük. Ennek nem csak a környező házak lakói örülhetnek, hanem mi is, hiszen így nem áll fenn a kertmoziknál gyakori probléma, a szerényebb költségvetésből fakadó rossz hangminőség. Minden program ingyenes.

 

ÁTRIUM EUROCENTER (MiMozink Óbuda)

(1032, Budapest, Bécsi út 154.)

eurocenter kertmozi

Jó húzás volt az Eurocenter részéről, hogy felismerték, hogy légkondi ide vagy oda, az emberek jelentős hányada nem biztos, hogy egy sötét teremben szeretné tölteni a túl hamar elröppenő nyár kellemes estéit. Beújítottak tehát egy 200 férőhelyes kertmozit. Előnye, hogy a többi kertmozival ellentétben itt tényleg jelenleg moziban futó filmeket tűznek műsorra, míg a “konkurencia” a hosszadalmas jogi procedúrákat elkerülendő kénytelen olyan alkotásokkal bevonzani a közönségét, amiket jó eséllyel 2 havonta el lehet csípni bármelyik kereskedelmi csatornán. A cikk készülésekor például a Ted 2-re, a Minyonok 2-re, majd az Önkívületre lehetett jegyet váltani. A kertmozi árai megegyeznek a normál beltéri vetítések jegyáraival, tehát 1550 Ft teljes áron, 1200 Ft kedvezményesen, a hétfői akciós napon egységesen 1050 FT. Kreatív ötlet, hogy VIP jegy (1750 FT) vásárlására is lehetőség van, ami ebben az esetben nem bőrkanapét és korlátlan junkfood maraton-t jelent, hanem 4 db kényelmes hintaágyat. Érdemes előre lefoglalni.

 

KERTMOZI HAJÓGYÁRI-SZIGET

(Hajógyári-sziget 410., Golf Tanya)

Hajógyári kertmozi

Személyesen nem teszteltem az idén, 2015. júniusában megnyitott kertmozit, így beszéljenek magukért a tények. A helyszín egy 4 hektáros golf pálya végeláthatatlan pázsitja a Hajógyári-szigeten. A belépő 2000 Ft, ami a mozizás mellett ingyenes popcorn fogyasztást is magában foglal, de ha éhes maradnál, a Piknik Járat gondoskodik rólad (ez már fizetős). A jó hangulathoz elengedhetetlen (???) italokat a Tibiatya féle Fröccskocsma szolgáltatja. Pokrócot, kisszéket hozhattok, de ha otthon felejtenétek, a helyszínen is vásárolhattok vagy letét fejében kölcsönözhettek pokrócot. A filmkínálat elég fapados (a cikk megjelenéséig leadott filmek: a nyitófilm az Indul a bakterház volt (jó, jó, örök klasszikus, de mégis hány százszor láttuk már TV-ben?), A leggyorsabb indián (Pardon?? Na jó, utánanéztem, ez egy életrajzi film Burt Munro motoros sebességi világrekorderről), Bronxi mese (krimi klasszikus, szintén TV-s kedvenc), Hajsza a győzelemért (hurrá, még egy adrenalinfüggőről szóló életrajzi film), szóval igencsak a pasiknak kedvez a kínálat. Ha már elkérik egy színházjegy árát, igazán megszavaztathatnák a közönséggel a vetítésre kerülő filmet, ahogy pl. a Cinepool teszi. Mindazonáltal a Facebook oldaluk alapján a szervezők nagyon kedvesek, lelkesek, segítőkészek, a helyszín igényes, és igazán eredeti, hogy a vetítés egy régi Chevrolet kisbuszból történik. Feltételezem, hogy a magasabb belépődíjnak köszönhetően talán a hangzás terén és a kivetítő méretében is erősebb a színvonal, mint az ingyenes kertmozikban.

PAGONY

(1114Kemenes u. 10.)

Pagony kertmozi

Ha valaki még nem ismerné, a Gellért-fürdő egykori gyerekmedencéinek helyén egy jópofa beülős hely bújik meg, már önmagában nyerő ötlet! Amit a kertmoziról tudni érdemes: a repertoár többnyire fogyaszható művészfilmes (általában 1 évnél nem régebben bemutatott filmekkel), a belépés ingyenes, kötelező fogyasztás nincs. A közönség többnyire huszonéves, a hangulat laza, pokrócos, otthonról hozott nasit majszolós. Ez nem zavar senkit, a meleg nyári estéken így is teljes teltház van az asztaloknál, ahol fogyasztanak is. A technikai apparátus az a kategória, amit a kütyügyűjtögető - házimozizó keménymag valószínűleg kinevetne, ettől függetlenül a budapesti kertmozi porondon belül bőven ajánlható a Pagony. Az aktuális műsorról a Facebook oldalukon lehet tájékozódni nagyjából egy héttel a vetítés előtt.

 

HOLDUDVAR KERTMOZI

(1138 Budapest, Margitsziget) 

Az egykori Casino épületében kialakított étterem-szórakozóhely évek óta gondoskodik róla, hogy mindenki kedvenc Margitszigetére járni ne csak futás vagy andalgás céljából legyen érdemes. Idén 2 hetente hétfőn a Cervantes Intézet és a Spanyol Nagykövetség szervezésében spanyol kertmozi lesz, ami egy kicsit behatárolja, hogy kinek az érdeklődését fogja felkelteni ez a program. A vetítés eredeti nyelven angol felirattal fut majd. Belépő: 500 FT

 

BUDAPEST ROOFTOP CINEMA - CORVINTETŐ

(1085, Blaha Lujza tér 1-2., Corvin Áruház, bejárat a Somogyi Béla utcából)

Corvintető mozi

A tengerentúlon nagy hagyománya van a rooftop vetítéseknek, ezt a jó szokást kívánják meghonosítani itthon is a Budapest Rooftop Cinema létrehozói a retro Corvin áruházban működő népszerű szórakozóhely tetőteraszán. Regisztráció nincs, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik, kezdés sötétedéskor. Ingyen van a popcorn és a belépés is, de az előadást nézheted négy méterrel feljebb is: a kilátóban 12 db szék vár, melyek egyenként 3000 Ft fogyasztásért foglalhatók. A műsoron többnyire kultfilmeket láthatunk, tehát egy aktív filmrajongóknak nem nagyon tudnak újat mutatni, de kertmoziba nem is az újdonság miatt jár az ember, hanem a hangulatért. Besnyő Dániel a Budapest Rooftop Cinema létrehozója és csapata az aktuális vetítések köré igyekszik tematikus programokat szervezni. A “Wall Street farkasa” alatt például pénz hullott alá az égből a film egy bizonyos pontján, a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan előtt közönségtalálkozóra került sor, a Truman Show -t pedig meglepetés performance előzte meg. Érdemes már kapunyitáskor beállni a sorba. Felkapott helyről lévén szó postafordultával a hazafele tartó buszon/villamoson találhatjuk magunkat, ha későn érkezünk. A terasz kapacitása 250-300 főig terjed ki, és az aktuális vetítések Facebook oldalán mindig 1000 fölött van az eseményre jelentkezők száma. Csak türelmeseknek ajánlom, de ha egyszer bejutsz, szuper élményben lesz részed. A Budapest Rooftop Cinema másik program sorozata a Francia Intézettel közösen szervezett francia tetőmozi, ahova 600 Ft a belépő. A filmeket július 28-ig keddenként, francia nyelven, angol felirattal vetítik.

 

Szólj hozzá!

Címkék: programajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://jononeklenni.blog.hu/api/trackback/id/tr187659578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása