Saslik
Hozzávalók a saslikhoz
1 kg pulykamell filé
3 db bébi cukkini
24 db koktél paradicsom
Hozzávalók a páchoz
2 db citrom
3 gerezd fokhagyma
1 kiskanál tört színes bors
3 ágacska rozmaring
0,5 dl szűz oliva olaj
Hozzávalók a saslikhoz
1 mokkáskanál só
8 db fanyárs
Elkészítés
Először készítsük el a húspácot.
Ehhez egyszerűen keverjük össze a pác hozzávalóit.
A húst vágjuk hozzávetőlegesen egyforma kockákra, körülbelül akkorákra, amekkorák a paradicsomok, és egy órára pácoljuk be a marinádba.
A bébi cukkiniket is igyekezzünk úgy kiválasztani, hogy a paradicsomok átmérőjével megegyező vastagságúak legyenek.
Ha nagyobb cukkinit tudunk csak venni, akkor kockázzuk akkorára, mint a húst.
A cukkinit nem kell meghámozni, elég alaposan megmosni.
A fanyársakat legalább fél órára áztassuk vízbe. Ez azért fontos, hogy ha pl. nyílt tűz felett sütjük, akkor ne kapjon lángra.
Tűzzük fel a húst és a zöldségeket a nyársakra.
Kezdjük a hússal, majd felváltva tegyünk a nyársa mindent. Egy-egy nyárson legyen 3-3 paradicsom, és cukkini karika.
A végén is hús legyen.
A saslikot grillezhetjük szabad tűzön, rácson, vagy bordázott serpenyőben tűzhelyen is.
Saslik
2013.10.14. 20:39 Bonvoyage
Szólj hozzá!
Címkék: receptek vendégváró
A bejegyzés trackback címe:
https://jononeklenni.blog.hu/api/trackback/id/tr975568602
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
