HTML

Jó nőnek lenni

Friss topikok

Címkék

ajándékötlet (7) alaprajz (1) állatok (28) álom ház (601) angol nyelvlecke (11) arcápolás (1) Audrey Hepburn (3) avon (1) babavárás (1) barátság (11) barna (125) bézs (27) bikini (5) bőr (5) bravo travel (5) Buddha (1) buliba (119) cipők (188) Coco Chanel (4) család (2) csinos (618) dekoltázs (2) depresszió (1) divat (10) dolgozószoba (2) ebédlő (12) egészségmegőrzés (100) ékszerek (27) eladó (1) elegáns (197) életmódváltás (38) előszoba (1) eskuvoiruha (65) farmer (491) fehér (96) fekete (177) fekete-fehér (84) fesztiválra (17) fontos (1) fotó ötlet (2) fürdőszoba (37) gardrob (10) gondolatok (418) gyász (1) gyerekszoba (9) gyermekneveléshez (112) gyógyítás (1) h&m (15) haj (40) hálószoba (14) házibuli (4) hidegtál (16) idézet (22) ilyen fotót (25) jelmez (1) kabát (61) kalap (1) kamra (7) kandalló (2) karácsonyfa (2) kék (29) kemence (8) kert (47) kertészkedés (8) kismama rucik (6) konyha (50) könyv (3) köret (1) köröm (60) kreatív (2) laza (223) leggings (16) lugosítás (3) maxiruha (3) medence (10) Nanas shoping Bp (2) nappali (72) narancsbőr (1) nyár (433) ősz (371) outfit és make-up (6) paleo. (7) párkapcsolat (92) party (193) piros (55) pite (4) poncsó (1) prikatikák (181) programajánló (1) raklapból (7) ráncok ellen (3) receptek (65) ruhaösszeállítás (1156) rusztikus (3) sapka (6) sárga (21) smink (92) sportos (9) strandra (3) stria (1) szaletli (1) szépségápolás (16) színes (115) szórakozás (2) szőrtelenítés (1) szürke (50) tálalás (1) táska (73) tavasz (329) tél (362) teltkarcsú (13) terasz (25) tetőtér (2) tetoválás (7) torna (29) torta (11) újraélesztés (1) ünnep (292) utazás (28) uzsonnára (1) vagány (235) varrás (1) vásárlás (1) vendégváró (42) vicces (71) virág (1) vitaminok (1) zakó (3) zöld (14) Címkefelhő

madártej torta

2014.03.14. 23:23 Bonvoyage

MADÁRTEJ TORTA

A tésztához:

8 tojás fehérje
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
2 teáskanál sütőpor

A krémhez:
8 tojás sárgája
1 cs vaníliás pudingpor
2 evőkanál liszt
8 dl tej
20-25 dkg porcukor
25 dkg Rama margarin

A tetejére:
3 dl habtejszín
6 dkg fehér csoki

A sütőport a lisztbe keverjük. A tojások fehérjét felverjük, közben hozzáadjuk a cukrot, ha már nagyon kemény, a lisztet lazán beleforgatjuk. Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. Előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük.
6 dl tejet forrósítsunk fel mikróban. Öntsük egy lábasba a maradék 2 dl tejet, és alaposan keverjük el benne a tojások sárgáját, a pudingport és a lisztet. Öntsük hozzá a forró tejet, és állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. Hagyjuk hűlni, közben keverjük meg néha.
A puha Rama margarint a porcukorral habosra keverjük,majd a kihűlt tojáskrémet apránként hozzáadjuk, miközben géppel keverjük.
A megsült tészta aljáról lehúzzuk a papírt, ketté vágjuk. Az alsó lapot egy nagyobb tálra tesszük, visszatesszük rá a tortaforma oldalát, és ráöntjük a krém 3/4 részét. Rátesszük a másik tésztalapot, és a tetejét is bekenjük krémmel. Hagyunk egy keveset az oldalára is.
Hűtőbe tesszük és jól lehűtjük. Vegyük le róla a tortaforma oldalát és a maradék krémmel bekenjük az oldalát.
Lereszeljük a fehér csokit nagy lyukú reszelőn és a torta oldalát beszórjuk vele.
A tejszínt felverjük, és habgaluskákat kanalazunk a torta tetejére belőle.
Jó étvágyat hozzá!

MADÁRTEJ TORTA

A tésztához:

8 tojás fehérje
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
2 teáskanál sütőpor

A krémhez:
8 tojás sárgája
1 cs vaníliás pudingpor
2 evőkanál liszt
8 dl tej
20-25 dkg porcukor
25 dkg Rama margarin

A tetejére:
3 dl habtejszín
6 dkg fehér csoki

A sütőport a lisztbe keverjük. A tojások fehérjét felverjük, közben hozzáadjuk a cukrot, ha már nagyon kemény, a lisztet lazán beleforgatjuk. Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. Előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük.
6 dl tejet forrósítsunk fel mikróban. Öntsük egy lábasba a maradék 2 dl tejet, és alaposan keverjük el benne a tojások sárgáját, a pudingport és a lisztet. Öntsük hozzá a forró tejet, és állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. Hagyjuk hűlni, közben keverjük meg néha.
A puha Rama margarint a porcukorral habosra keverjük,majd a kihűlt tojáskrémet apránként hozzáadjuk, miközben géppel keverjük.
A megsült tészta aljáról lehúzzuk a papírt, ketté vágjuk. Az alsó lapot egy nagyobb tálra tesszük, visszatesszük rá a tortaforma oldalát, és ráöntjük a krém 3/4 részét. Rátesszük a másik tésztalapot, és a tetejét is bekenjük krémmel. Hagyunk egy keveset az oldalára is.
Hűtőbe tesszük és jól lehűtjük. Vegyük le róla a tortaforma oldalát és a maradék krémmel bekenjük az oldalát.
Lereszeljük a fehér csokit nagy lyukú reszelőn és a torta oldalát beszórjuk vele.
A tejszínt felverjük, és habgaluskákat kanalazunk a torta tetejére belőle.
Jó étvágyat hozzá!
Forrás: Mendydekor Facebook oldala

Szólj hozzá!

Címkék: ünnep receptek torta

A bejegyzés trackback címe:

https://jononeklenni.blog.hu/api/trackback/id/tr195860972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása